Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Αποσπασματικά η σίτιση μαθητών

Άρθρο από την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σε πρωτοβουλίες για τη σίτιση μαθητών αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο Βλάσσης Γεωργάτος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Γρηγόρης - Μικρογεύματα», που είναι μία από τις εταιρείες που τρέχουν το πρόγραμμα «δεκατιανό στο σχολείο».

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, χορηγείται κολατσιό σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους 70 μαθητές του σχολείου των φυλακών της Αυλώνας. Ως «μια μεγάλη συνέργεια» των υπουργείων με τον ιδιωτικό τομέα το χαρακτήρισε η Θ. Φωτίου, ενώ ο υπουργός Παιδείας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε χτες πως υπογράφτηκε με τους αγελαδοτρόφους και τη ΜΕΒΓΑΛ της βορείου Ελλάδος ένα πρόγραμμα διανομής φρέσκου γάλακτος καθημερινά σε σχολεία δήμων της Θεσσαλονίκης που πλήττονται από την ανεργία. Εξήγγειλε, παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης ένα πρόγραμμα διανομής φρούτων στα σχολεία.

Τα παραπάνω βρίσκονται, βέβαια, πολύ πίσω από τη σύγχρονη απαίτηση, η οποία απαντά σε πραγματικές ανάγκες για διανομή δωρεάν σε όλα τα παιδιά και όχι αποσπασματικά, ενός τουλάχιστον υγιεινού γεύματος στα σχολεία, με ευθύνη του κράτους. Τη στιγμή, μάλιστα, που καταγράφονται από μια σειρά μελετητικούς φορείς εξαψήφιοι αριθμοί παιδιών που απειλούνται από τη φτώχεια και όταν η συγκυβέρνηση χαρίζει χρέη και δαπανά εκατομμύρια στην πολύμορφη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.
————————————————

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα