Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Στόχος η άλωση της εξουσίας

Άρθρο της Άννας Παναγιωταρέα στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Τρεις ενδεικτικές υπουργικές προτεραιότητες αποδεικνύουν ότι η δεύτερη φορά Αριστερά, εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης, συστημικά επιχειρεί την άλωση της εξουσίας. 

Η προτεραιότητα του Ν. Παρασκευόπουλου, υπουργού Δικαιοσύνης, ήταν να κουρέψει τη Δικαιοσύνη. Προηγουμένως, όμως, εκπλήρωσε υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ υπέρ τρομοκρατών και βαρυποινιτών, εξασφαλίζοντας ενός είδους ειρήνης αυτός άλλωστε είναι και o διαμεσολαβητικός ρόλος Λάμπρου.  Όμως, προωθώντας στις ανώτατες βαθμίδες της Δικαιοσύνης τους ημετέρους επιχειρεί να την ελέγξει Τα ουσιαστικά προβλήματα της Δικαιοσύνης όπως οι εκατοντάδες λιμνάζουσες υποθέσεις, οι χώροι στάβλοι απόδοσής της, οι ποικίλες παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών όπως καίρια έθεσε το ζήτημα η κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη δεν είναι στις προτεραιότητές του. 

 Η προτεραιότητα του Ανδρέα Ξανθού, γιατρού, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ως υπουργού Υγείας, είναι να ελέγξει τη δημόσια υγεία. Έτσι, ξεκίνησε απολύοντας τους εκατόν τόσους διοικητές. Δεν θα ισχυριζόμουν ότι όλοι απέδειξαν μοναδικές διοικητικές ικανότητες. Ωστόσο, η πλειοψηφία τους νοικοκύρεψε οικονομικά και διοικητικά τα νοσοκομεία. Οι καταγγελίες του περιώνυμου αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη ότι έκρυψαν οι διοικητές τα φάρμακα τις τελευταίες μέρες για να προκαλέσουν αναταραχή είναι και έω λες και ψευδείς. Φάρμακα δεν υπάρχουν. Υλικά δεν υπάρχουν, μετά τις 15 κάθε μήνα, στα δημόσια νοσοκομεία Το μεγάλο πρόβλημα της περίθαλψης με τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό ή o εξορθολογισμός στη διαχείριση του φαρμάκου και η κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν τον απασχολούν. Ο έλεγχος της δημόσιας υγείας ενδιαφέρει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η προτεραιότητα του Νίκου Φίλη, κορυφαίου απαίδευτου υπουργού Παιδείας, δεν είναι τα κενά του διδακτικού προσωπικού στις τρεις βαθμίδες, αλλά πώς να ελέγξει την εκπαίδευση τοποθετώντας ως διευθυντές τους προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας το σαθρό σύστημα εκλογής πρυτανικών αρχών με ψήφο φοιτητών για να ελέγξει τη διοίκηση των πανεπιστημίων. Έβαλε στόχο εκσυγχρονισμού μαθήματα Ιστορίας και θρησκευτικών, για να αλωθεί και ιδεολογικά ο χώρος της εκπαίδευσης. 

Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ του επίκουρου καθηγητή Χριστόφορου Βερναρδάκη και νυν αναπληρωτού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να ελέγξει το κόμμα τη δημόσια διοίκηση. Ετοιμάζεται, λοιπόν, τώρα η αξιολόγηση γενικών διευθυντών, ώστε να προωθήσει τους προσκυνημένους του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα ικανά στελέχη, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ανασυγκρότηση του κράτους. Ο έλεγχος της δημόσιας διοίκησης από τον κομματικό μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ είναι το κύριο μέλημά του. 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ είχε δηλώσει: Πήραμε την κυβέρνηση. Δεν έχουμε την εξουσία . Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλώνει την εξουσία με κομματικό στρατό, ερήμην της αντιπολίτευσης.

————————————————

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα