Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Φτωχολογιά

Άρθρο του Ι.Κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Γύρω μας ο κόσμος τρέχει, ο πλανήτης αλλάζει.Ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά εργασίας οξύνεται. Κι εμείς συζητούμε σε επιτροπές αν λείπει η κινηματογραφική παιδεία από το λύκειο.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ καλαμπούρι, αν δεν αφορούσε τον πιο ευαίσθητο τομέα της χώρας. Την Παιδεία. 

ΟΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, λέει, αποφάσισε να κάνει μεταρρύθμιση. Γι μεταρρύθμιση Ενας Θεός ξέρει!.. 

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ μόνο ο θεός ξέρει, πριν κάνει η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση που θέλει να κάνει κατάργησε ουσιαστικά τη μοναδική σοβαρή και συναινετική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στην ανώτατη εκπαίδευση τις τελευταίες δεκαετίες. Εκείνη της Διαμαντοπούλου. 

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Γιατί δεν βελτίωσε απλώς κάποια πράγματα, αν είχαν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες 

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ. Διότι από γεννησιμιού της η μεταρρύθμιση εκείνη μπήκε στο στόχαστρο των συνδικαλιστών, των φοιτητοπατέρων, των φοιτητικών συμμοριών, των κομματικών εμπόρων στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Όλων εκείνων δηλαδή που υπάρχουν και τρέφονται από τη νοσηρότητα που δεν τους συνέφερε να αλλάξει. 

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, η κατάργηση της μεταρρύθμισης ήταν θέμα δικαίωσης των δυνάμεων που κρατούν το ελληνικό Πανεπιστήμιο στο περιθώριο. Μια συμβολική επιβεβαίωση της κυριαρχίας τους. 

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, μια προοδευτική διακυβέρνηση παλινόρθωσε την παθογένεια και επιβράβευσε την υπανάπτυξη. Σε όλα τα επίπεδα: εκλογές πρυτάνεων, άσυλο, αιώνιους φοιτητές. 

ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ οι άνθρωποι να κάνουν αξιολόγηση στα πανεπιστήμια και τους παίρνουν με τις πέτρες. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ. Με τέτοιες απόψεις και ανάλογα δείγματα γραφής, τι σόι μεταρρύθμιση μπορούν να κάνουν οι ίδιοι άνθρωποι Πόσο εκσυγχρονιστικό πνεύμα μπορεί να κουβαλάνε οι πρωτομάστορες του αναχρονισμού 

ΜΑΖΕΨΑΝ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ δικούς τους, το ονόμασαν Επιτροπή Διαλόγου και συνεδριάζουν εξαγγέλλοντας βαρύγδουπες και μεγαλόπνοες μεγαλοστομίες χωρίς ουσία και χωρίς αντίκρισμα. Κουβέντα να γίνεται. 

ΦΥΣΙΚΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ο κόσμος τρέχει. Ο πλανήτης αλλάζει. Ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά εργασίας οξύνεται. Κι εμείς συζητούμε σε επιτροπές αν λείπει η κινηματογραφική παιδεία από το Λύκειο. 

ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ την αριστεία σης φτωχογειτονιές και όχι στα βόρεια προάστια, εξήγγειλε τον στόχο του ο υπουργός Παιδείας. 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ περισσότερο με τραγούδι του Καζαντζίδη και λιγότερο με εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά μάλλον αποτυπώνει την απουσία του δεύτερου. 

ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ να πει στον υπουργό Παιδείας πως τα βόρεια προάστια αναζητούν ήδη την αριστεία στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

ΣΥΝΕΠΩΣ για να τα ανταγωνιστούν οι φτωχογειτονιές θα πρέπει το δημόσιο πανεπιστήμιο να γίνει ανταγωνιστικό με τα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού το αντίθετο δηλαδή από αυτό που καταφέρνει έως τώρα η κυβέρνηση και οι φίλοι της. 

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ το ματσάκι θα το πάρουν τα βόρεια προάστια από τα αποδυτήρια και ο υπουργός θα πρέπει να αλλάξει το ρεπερτόριό του σε Μπιθικώτση: Βρέχει στη φτωχογειτονιά, βρέχει και στην καρδιά μου!..
————————————————

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα