Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε...

Κείμενο του  Γ. ΣΜΥΡΛΗ (συντ/χος, λυκειάρχης), στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κύριε διευθυντά Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε για την κυβέρνησή μας. Επικρατεί γενικά η αμελέτητη, χωρίς επιστημονική γνώση, απερίσκεπτη προχειρότητα. Για απλά, άνευ σημασίας, θέματα αλλά και για τα σοβαρότερα.

Πολλές από τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση, με εγκληματική επιπολαιότητα, είναι πολύ σοβαρές και άλλες προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές. Άλλες αποφάσεις, πριν καλά καλά γίνουν νόμοι ή εφαρμοστούν, αποσύρονται, γιατί διαπιστώνεται το λάθος. Αλλά οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις υπερίσχυσαν, ακόμη και στα Θέματα παιδείας. Ο σοφός επιστήμων, υπουργός Παιδείας συνεπικουρούμενος από τους πρόθυμους συμβούλους συνεργάτες του, αποφάσισε να καταργήσει και τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ. Κάποια απλά προβλήματα: Υπάρχουν αίθουσες, εργαστήρια, καθίσματα, όσοι οι απόφοιτοι Διαθέτουμε διδάσκοντες για όλους ή θα τους στριμώξουμε στους χώρους που διαθέτουμε 
Υπολογίστηκε η δαπάνη του πολλαπλασιασμού του αριθμού φοιτητών Πόσοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακά μαθήματα, αν δεν έχουν την απλή, στοιχειώδη ικανότητα να πετύχουν επιδόσεις κατάλληλες στις πανελλήνιες Πόσοι από αυτούς, που θα γραφτούν, έχουν επίγνωση του γνωστικού τους επιπέδου και των ικανοτήτων τους 

Συνέπεια πρώτη: Τα ανώτατα ιδρύματα θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο. 
Δεύτερη: Ο ισχύων λαϊκισμός της κυβερνώσας νοοτροπίας, η καταδίκη της εντατικοποίησης, θα παραγάγει πληθώρα άνεργων ημιμαθών και ανίκανων επιστημόνων . Φυσικό, αποφεύγουμε όμως την... επάρατη αριστεία! 

Πολλοί από αυτούς θα καταστούν δημόσιος κίνδυνος για τους συμπολίτες τους. Η επιστήμη, η έρευνα θα υποστούν ολέθρια υποβάθμιση και καθυστέρηση. Κάποιοι νεαροί ταλαντούχοι, ενοχλητικοί άλλωστε για την πρώτη φορά αριστερά, θα μας απαλλάξουν από την παρουσία τους! Θα πάνε αλλού. Σκέφτηκε καλά ο κ. Φίλης Ή μήπως ήταν και αυτό μια άλλη μπαρούφα Σοβαρευτείτε επιτέλους. Μην παίζετε εν ου παικτοίς! 
————————————————

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα