Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Έλληνας ο νεώτερος καθηγητής του Harvard

Μια σπουδαία προσωπικότητα των νεοελληνικών γραμμάτων, τον Αριστείδη Φουτρίδη, (1887-1923) που αναδείχθηκε στα 28 του χρόνια ως ο νεώτερος, έως και σήμερα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard, όπου και δίδαξε Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά, όπως και στο Yale, παρουσίασε η εκπομπή Ενημέρωση ΕΡΤ, με τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά. Αφορμή στάθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην εκπομπή για τον Αριστείδη Φουτρίδη, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε πολύ νωρίς μόλις στα 36 του χρόνια και του οποίου οι φιλολογικές μελέτες για τον αρχαίο τραγικό Ευριπίδη, αποτελούν μέχρι και τις μέρες μας βιβλιογραφική αναφορά, μίλησε ο διακεκριμένος χειρουργός-ογκολόγος δρ. Σταμάτης Βασίλαρος.

Ο Αριστείδης Φουτρίδης παρακολουθούσε πάντοτε από κοντά και άγρυπνα τις εξελίξεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στρατεύτηκε με θέρμη στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του Ελευθέριου Βενιζέλου και διέτρεξε προς τούτο όλες τις αμερικανικές πολιτείες, προκειμένου να αφυπνίσει Έλληνες και Αμερικανούς για τα εθνικά δίκαια.


Πηγή
————————————————

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα