Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Εντείνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού

Οι επιστημονικοί φορείς επανέλαβαν την αντίθεσή τους για το νομοσχέδιο, σε συνάντηση που είχαν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με εκπροσώπους των κομμάτων.
Σε κοινό μέτωπο βρίσκονται δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί, έχοντας αποφασίσει σήμερα κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 13:00 (στάση εργασίας 12:00 14:00 και 14:00 16:00 για την απογευματινή βάρδια), ενώ επίσης έχει αποφασιστεί η συμμετοχή των ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου. 

Επί ποδός είναι και οι γιατροί. 
Σήμερα έχουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ύστερα από προτροπή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μελη του σε 24ωρη αποχή. Παναττική στάση εργασίας στους δήμους, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, έχει κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών. Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Φεβρουαρίου έχει προκηρυχθεί γενική πανελλαδική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Εμποροι 
Οι προωθούμενες, από το υπουργείο Εργασίας, αλλαγές στο ασφαλιστικό δεν επαρκούν για να διορθώσουν τα αδιόρθωτα , υποστηρίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία είναι κάθετα αντίθετη στη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου επιβολής εισφοράς 20% στο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών για τον κλάδο κύριας σύνταξης, αντιπροτείνοντας την αποκλιμάκωοη της εν λόγω εισφοράς ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος κάθε επαγγελματία. Σε ανακοίνωση της αναφέρει πως στελέ χη του υπουργείου πρότειναν σε εκπροσώπους της την επιβολή του 20% σε βάθος τριετίας (2017 2019), χωρίς να διευκρινίζεται πώς θα μοιραυτεί ανά έτος η επιβάρυνση στο εισόδημα των μικρομεσαίων, για να φτάσει τελικά το 2019 υτο 20%. 

Στη Θεσσαλονίκη 
Να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και να προ σελθει σε ειλικρινή διάλογο για τη δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος καλούν την κυβέρνηση οι διοικήσεις των επιστημονικών φορέων των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών, των οδοντιάτρων και των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης. Οι επιστημονικοί φορείς οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26 1 2016 και ώρα 12 μ. στον Λευκό Πύργο και πορεία προς το ΥΜΑΘ.


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα