Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Ρητορικής στη Θεσσαλονίκη.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τους τελικούς του World Universities Debating Championship 2016 σήμερα 3/1/16 από τις 15:00 το πρωτάθλημα ρητορικής (debate) αποκλειστικά από το Livemedia.gr στο παρακάτω λινκ

Πατήστε εδώ
Η Ρητορική Εταιρεία φιλοξενεί το World Universities Debating Championship 2016 στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τι είναι το World Universities Debating Championship (WUDC);
Το WUDC είναι ένα από τα μεγαλύτερα μη αθλητικά γεγονότα για φοιτητές και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου φιλοξενώντας περίπου 1400 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Περίπου 400 ομάδες εκπροσωπώντας πανεπιστήμια από πλέον των 80 χωρών αγωνίζονται σε εννέα προκριματικά debate που λαμβάνουν χώρα από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι 48 καλύτερες ομάδες προκρίνονται στην τελική φάση που λαμβάνει χώρα 2 και 3 Ιανουαρίου, ενώ οι 16 καλύτερες ομάδες των οποίων τα μέλη έχουν τα Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα και 16 που έχουν τα Αγγλικά ως ξένη γλώσσα προκρίνονται σε ξεχωριστές προημιτελικές φάσεις για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της γλωσσομάθειας και να αναγνωριστούν οι καλύτεροι ομιλητές ανεξαρτήτως προέλευσης.

Το πρώτο WUDC έλαβε χώρα το 1981. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου ομιλητή στην κατηγορία των Αγγλικών ως δεύτερη γλώσσα το 2010. Επίσης, η χώρα μας φιλοξένησε το WUDC 1998 στις εγκαταστάσεις του Αμερικάνικου Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Πέρυσι η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Τσενάι της Ινδίας και φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα