Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Προτάσεις για τον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία

Κείμενο των αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κοζάνης Παύλου Σισμανίδη κααι Κύδωνα Κωσταντίνου σχετικά με τον Εθνικό Διάλογο στην παιδεία.

Είναι η πολλοστή φορά που καταθέτουμε προτάσεις στον περίφημο πια Εθνικό διάλογο για την παιδεία, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει πρακτικές λύσεις και μένει δυστυχώς στα χαρτιά, δηλαδή ασκήσεις επί χάρτου, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα στο Σχολείο να είναι τραγική.

ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
1. Αλλαγή ωρολογίου Προγράμματος στα Σχολεία
π.χ. Είναι απαράδεκτο παιδιά Α'-Β' Δημοτικού να κάνουν επτάωρο στο Δημοτικό Σχολείο.

2. Κοινωνικό βιωματικό σχολείο (π.χ. κολύμβηση, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, περιβαλλοντική εκπαίδευση), και η προετοιμασία στο Σχολείο.

3. Πιστοποίηση της Αγγικής Γλώσσας (επίπεδο Β2), στο Σχολείο και έναρξη εκμάθησης στης Γ' τάξη αντί της Πρώτης Δημοτικού, που ισχύει σήμερα, με αύξηση των ωρών διδασκαλίας και επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας.

4. Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή

5. Μείωση των μαθημάτων στις Εξετάσεις καθώς και της διάρκειας των εξετάσεων, καθώς είναι τραγικό το γεγονός να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις σε διάστημα 40 ημερών, ενώ θα μπορούσε σε δέκα μέρες να πετυχαίνεται ο ίδιος στόχος και όχι η εξόντωση των παιδιών.

6. Αποσύνδεση του Λυκείου από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

7.
 Μεταλυκειακή χρονιά για την Εισαγωγή στα Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.

8. Μόνιμοι διορισμοί των εκπαιδευτικών καθώς υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι, υπάρχουν χιλιάδες ελλείψεις και δεν γίνεται έγκαιρος και έγκυρος προγραμματισμός στην Εκπαίδευση.

9. 
Σύνδεση Σχολικού-Εξωσχολικού Αθλητισμού (στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

10. Διδακτέα ύλη (οι μαθητές-τριες φορτώνονται με πολλά, μπουχτίζουν, μπερδεύονται χωρίς θετικό αντιστάθμισμα), χρειάζεται μείωση τουλάχιστον κατά 30%-50%.

Εκφράζουμε την πεποίθηση μας οι προτάσεις μας να τεθούν υπόψιν των αρμοδίων και στο τέλος αυτής της διαδικασίας, επιτέλους να παραχθούν θετικά-πρακτικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα