Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Τα Παιδικά Xωριά SOS επισκέφθηκε ο υφυπουργός Παιδείας

Τις εγκαταστάσεις των Παιδικών χωριών SOS επισκέφθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, στη Βάρη. Στις δηλώσεις του μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελείται στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη από την Πολιτεία.

«Το έργο, το οποίο επιτελείται στα Παιδικά Xωριά SOS είναι εξαιρετικό, ειδικά για τον δύσκολο καιρό στον οποίο ζούμε σήμερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στη Βάρη. 

Ο κ. Πελεγρίνης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ των Παιδικών Χωριών, με τους οποίους συνομίλησε για τις δράσεις, τις προοπτικές, αλλά και τα προβλήματα του οργανισμού. Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στο Χωριό και επισκέφθηκε ένα από τα σπίτια, όπου συνομίλησε και με τα παιδιά που μένουν εκεί. 

«Οι άνθρωποι που "τρέχουν" όλο αυτό το συγκρότημα είναι άξιοι επαίνων», είπε ο κ. Πελεγρίνης και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους. «Δεν είμαστε ίδρυμα, γι' αυτό και δεν θέλουμε τα παιδιά που μένουν εδώ να ιδρυματοποιούνται», τόνισε από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Εξάλλου, αναφερόμενος στους στόχους των Χωριών, επισήμανε ότι οι τρεις βασικές αρχές είναι κάθε παιδί να έχει ένα σπίτι, μία μητέρα SOS και αδέρφια. «Η προσπάθειά μας είναι να μη διαλυθεί η οικογένεια, αλλά να διατηρηθεί. Είναι βασικό για μας τα παιδιά να μην αποκόπτονται από την οικογένειά τους», είπε χαρακτηριστικά. 

 Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στη χώρα, ξεκινώντας τη λειτουργία του το 1982, και αποτελείται από δώδεκα σπίτια οικογενειών SOS, όπου φιλοξενούνται σήμερα 65 παιδιά.
————————————————
Πατήστε  στη σελίδα μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα