Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Παιδεία σε λάθος κατεύθυνση

Άρθρο του Γιάννη Κανουπάκη στην εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Για αποτυχία του ελληνικού, εκπαιδευτικού συστήματος να προετοιμάσει μεγάλο μέρος της νεότερης γενιάς για έναν κόσμο όπου τα παιδιά άλλων χωρών αποκτούν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν στη συνέχεια να έχουν πιο ανταγωνιστικές επιδόσεις στις ανοιχτές παγκόσμιες αγορές εργασίας κάνει λόγο ο ΣΕΒ, στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του. Όπως τονίζεται, στα 2 3 των 65 χωρών που συμμετέχουν στην έρευνα PISA του ΟΟΣΑ, οι μαθητές 15 ετών έχουν καλύτερες επιδόσεις σε ανάγνωση, μαθηματικά και επιστήμες σε σύγκριση με τα ελληνόπουλα. 

Επιπλέον, σημειώνουν οι αναλυτές, ένας σχετικά μεγάλος αριθμός από ελληνόπουλα θα είναι πιο εκτεθειμένος στις πιέσεις που ασκεί η μετανάστευση θέσεων εργασίας χαμηλών δεξιοτήτων σε χώρες με χαμηλό κόστος εργασίας. Κι αυτό διότι δεν θα έχουν το υπόβαθρο να συμμετάσχουν στην ανταγωνιστική αγορά που αναπτύσσεται στην παγκόσμια κοινωνία και οικονομία της γνώσης, ώστε να στραφούν στο μέρος της αγοράς εργασίας που δίνει έμφαση στις δεξιότητες και όχι στο χαμηλό κόστος εργασίας. 

Ακόμη, ο ΣΕΒ καταγράφει ότι η έρευνα δείχνει πως π μαθησιακή εμπειρία δεν είναι ευχάριστη για τα ελληνόπουλα ώστε να επιδιώκουν τη μάθηση. Μετά δε την αποφοίτηση προορίζονται να εργαστούν σε ένα περιβάλλον που δεν προάγει την καινοτομία.
Ενημερωθείτε για όλα τα εκπαιδευτικά νέα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα