Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Άμεσα μέτρα, αλλιώς θα χαθεί η νέα χρονιά

Κείμενο του Παπαχρήστου Νικόλαου (Γ.Γ. ΟΛΜΕ), στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Η σχολική πραγματικότητα είναι δυστυχώς οδυνηρή. Η τρέχουσα σχολική χρονιά ολοκληρώνεται ουσιαστικά σε δύο μήνες, με κενά στην εκπαίδευση, σοβαρά προβλήματα υποδομών και απουσία κάθε υποστηρικτικής δομής. 

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100 κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων είναι προβληματική κατ επαρκεί μόνο για να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες. Ο εξοπλισμός των σχολείων είναι ανεπαρκέστατος και π κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται. Ο,τι βγαίνει εκτός λειτουργίας δεν αντικαθίσταται. Οι υποστηρικτικές δομές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχουν καταργηθεί στην πράξη. Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) για το λύκειο δεν εφαρμόζεται, γιατί απαιτούνται κονδύλια από εθνικούς πόρους, που φυσικά δεν διατίθενται. Η Ενισχυτική Διδασκαλία για το γυμνάσιο θα μπορούσε να υλοποιηθεί με κοινοτικά κονδύλια από την αρχή του σχολικού έτους. Όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλιστεί 1.025 πιστώσεις, μέσω ΕΣΠΑ, για λόγους που μόνο n πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνωρίζει, το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει. 

Είναι προφανές ότι το επόμενο σχολικό έτος τα προβλήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα είναι μεγαλύτερα, εάν ο υπουργός Παιδείας δεν αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Το υπουργείο Παιδείας επιβάλλεται να λάβει άμεσα μέτρα, όπως: 
  • Μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στην Εκπαίδευση (7.000 στη Δευτεροβάθμια και 13.000 στην Πρωτοβάθμια). 
  • Πρόσληψη αναπληρωτών μόνο για την κάλυψη λειτουργικών κενών. 
  • Άμεση λειτουργία των υποστηρικτικών δομών (ΠΔΣ για το λύκειο. Ενισχυτική Διδασκαλία για το γυμνάσιο). 
  • Επαναλειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών. 
  • Ειδική μέριμνα για τα σχολικά εργαστήρια. 
  • Ειδική μέριμνα για τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, τα οποία βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης.
Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός, με εμφανή διάθεση μετατόπισης ευθυνών, μίλησε για πλασματικά κενά, για πελατειακές σχέσεις και για εκπαιδευτικούς που αποφεύγουν την τάξη. 

Υπενθυμίζουμε στον κύριο υπουργό ότι διαχρονικά ο κλάδος των εκπαιδευτικών ήταν ο πιο κακοπληρωμένος κλάδος του Δημοσίου, δεν μετείχε σε κανένα πελατειακό σύστημα! και δεν λειτουργούσε με τη λογική της συντεχνίας (τα προβλήματα της Εκπαίδευσης είναι υπαρκτά και δεν μπορούμε να τα σκουπίζουμε κάτω από το χαλί). Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούμε να αναμένουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Προς το παρόν, η δημόσια εκπαίδευση δεν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ.
Ενημερωθείτε για όλα τα εκπαιδευτικά νέα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα