Το Site βρίσκεται υπό κατασκευή - Επικοινωνία: Paideia24blog@gmail.com

40%

We'll notify you when the site is live:

Copyright © Paideia 24 - Εκπαιδευτικά Νέα
Από το Blogger.

Τελευταία Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Οικογένειες λέξεων για βελτίωση στην ορθογραφία

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά που δυσκολεύονται στην ορθογραφία δεν μπορούν να βρουν τη σχέση μεταξύ των λέξεων. Ένας τρόπος για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό είναι οι ασκήσεις με τις οικογένειες λέξεων.


Είναι απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις, που σταδιακά μειώνουν τα ορθογραφικά λάθη των παιδιών.

Μπορούμε να πάρουμε λέξεις από το κείμενο του βιβλίου ή να χρησιμοποιήσουμε λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά από τα παιδιά.

Επιλέγουμε μια λέξη και βρίσκουμε μαζί με το παιδί όλα τα παράγωγα και έτσι φτιάχνουμε μια οικογένεια λέξεων. Τονίζουμε με έντονο χρώμα το κοινό θέμα των λέξεων. Φτιάχνουμε διάφορα σχέδια, όπως το σύννεφο παραπάνω, αστέρια, ομπρέλα, δρόμους, δέντρα με λέξεις στα κλαδιά και ότι άλλο φανταστούμε.

Μπορούμε επίσης να ζητήσουμε από τα παιδιά να φτιάξουν προτάσεις με κάθε λέξη, κάνοντας έτσι και εμπλουτισμό λεξιλογίου. Για περισσότερη εξάσκηση ζητάμε από το παιδί να επιλέξει κάποιες λέξεις και να γράψει δικές του προτάσεις.

Αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερη εξάσκηση γράφουμε λέξεις που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, αφήνοντας κενά στα σημεία της ορθογραφίας για να συμπληρωθούν από το παιδί.

Σοφία Τσιντσικλόγλου
Ειδική Παιδαγωγός
sofiatsin@gmail.com
paidagwgos.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για όλα τα εκπαιδευτικά νέα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναπληρωτές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε !
Πατήστε στην εικόνα